Slik velger du riktig publiseringsverktøy til deres nettside

Thor Moesman
Thor Moesman
Kreativ leder
Interaktiv Design AS
Velg riktig publiseringsverktøy til din nettside

Publiseringsverktøy, også kalt CMS (Content Management System) Er et system for håndtering av innhold. Og i dette tilfellet tenker vi på håndtering av innholdet på din nettside.

Vi som webdesign-firma får ofte spørsmål om valg av publiseringsverktøy som: Jobber dere med Wordpress? Kan dere hjelpe oss med å fikse på nettsiden vår. Den er bygget i Wix. Den gamle var bygget i Squarespace.

For deg som kunde er det ikke lett å velge eller holde deg oppdatert på teknologien og utviklingen av alle disse publiseringsverktøyene. I denne artikkelen gir vi deg fem tips for valg av riktig publiseringsverktøy til deres nettside.

Så hva er viktig å tenke på når man velger publiseringsverktøy til din nettside?

Brukervennlighet

Ja, dette punktet er faktisk ekstremt viktig. De som skal lage og legge inn innhold på nettsiden skal ikke trenge å bruke lang tid på å forstå hvordan de skal administrere innholdet. Fokuset bør være å lage godt innhold som er interessant for deres kunder. Det er dette som gir dere verdi!

Rediger teksten direkte på nettsiden med Webflow CMS
Noen publiseringsverktøy lar deg redigere innholdet rett på siden.

Sikkerhet

Ja, hvis det er enkelt å komme til ditt innhold og baksiden av din nettside kan mye gå galt. Du kan plutselig ha en nettside som ikke fungerer, eller en nettside full av spam, eller som blir kontrollert av andre. Dette kan fort skade din merkevare. Sørg derfor for at du eller de som skal hjelpe deg med å sette opp publiseringsverktøyet tar hensyn til sikkerhetsaspektet og vet hva som skal til for å sikre din nettside.

God håndtering av innholdet du trenger

Publiseringsverktøyet trenger å håndtere innholdet du trenger ha på din nettside. Ikke alle publiseringsverktøy klarer å håndtere alle typer innhold. Det er derfor viktig å velge et publiseringsverktøy som er “skalerbart”. At det kan håndtere nye behov for typer av innhold. F. eks. hvis du en dag ønsker å legge til muligheten for salg av produkter på din nettside. Da er det viktig å ha et publiseringsverktøy som støtter dette og håndterer produkter og butikken på en god måte.

Tillit til personen eller webdesign-byrået som skal hjelpe deg med valg av teknologi.

Vi forventer ikke at du som kunde skal kunne masse om teknologien som skal brukes på din nettside. Det er derfor desto viktigere at dere har full tillit til personen eller byrået som skal hjelpe dere med den jobben. Vær nysgjerrig og still spørsmål som 

Så hvilke publiseringsverktøy bruker vi når vi jobber med webdesign?

Vi bruker moderne webteknologi som er brukervennlig, sikker og skalerbar.

Vi bruker to publiseringsverktøy når vi bygger nettsider. Webflow og Craft CMS. Ta gjerne kontakt med oss for en demonstrasjon eller hjelp med å velge publiseringsverktøy til din nettside.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.